VAHUKOMMID
















450g suhkrut
175ml vett
14g (u.3tl) želatiini
2tl vanilliekstrakti

2tl tuhksuhkrut
2 tl maisitärklist.

Pane suhkur potti ja vala peale külm vesi. Pane pott nõrgale tulele ja sega kogu aeg, kuni suhkur on sulanud. Suurenda kuumust ja lase suhkrusegul keema tõusta aga ära enam sega, muidu suhkur kristallistub. Keeda 15-20 minutit. Keemistemperatuur peab tõusta 113 C-ni.
Leota želatiin 100ml külmas vees ja seejärel sulata nõrgl kuumusel. Lase suhkrusiirupil veidi jahtuda (peab jääma soojaks). Vala sulanud želatiin pidevalt mikserdades suhkrusiirupile. Lisa vanilliekstarakt j soovi korral tilgke toiduvärvi. Mikserda segu u. 20 minutit. Segu peab tulema väga tugeva konsistensiga.
Sega kokku tuhksuhkur ja maisitärklis ning sõelu osa segust küpsetuspaberig kaetud alusele (võid kasutada ahjuplaati).  Vala suhkruvaht segule ja  tasanda lusikaga siledaks. Peale raputa veel veidi tuhksuhkru-trklise segu. Jäta suhkruvaht 1-2 tunniks või ka üleööks jahedasse kuiva kohta, mitte külmkappi.
Seejärel lõika noaga meelepärase suurusega vahukommid, veereta neid suhkru-tärklise sugus.
Serveeri.


Idee saadud: Rachel Alleni tv sarjast.

Kommentaarid