ŠOKOLAADITORT

PÕHI:
300g mandlimassi
4 munavalget
1 apelsini riivitud koor
(1spl apelsinilikööri)

TÄIDIS:
300g tumedat šokolaadi
6dl vahukoort
4 munakollast
kaunistuseks šokolaadilaaste, värskeid marju

Lülita sisse ahi 175C peale.
Määri ja raputa jahuseks kõrge, eraldatava põhjaga koogivorm. Purusta mandlimass. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega pool munavalgevahust riivitud apelsinikoore ja-likööri ning mandlimassiga. Sega hästi läbi. Lisa ülejäänud munavalgevaht ettevaatlikult segades ja kalla segu vormi ning küpseta 20 minutit. Lase jahtuda.
 Sulata tükeldatud šokolaad veevannil. Vahusta koor ja sega pool koorest leigeks jahtunud sulašokolaadi. Sega juurde munakollased ja ülejäänud vahukoor. Vala täidisemass koogivormi, kata fooliumiga ja aseta sügavkülma vähemalt kolmeks tunniks. Lase tort ennem serveerimist 45 minutit külmkapis pehmeneda.
Garneeri šokolaadilaastude ja värskete marjadega.

Kommentaarid