PUUVILJAD

 GOJI MARJAD


Goji mari on alates 21. sajandi algusest arenenud maades saanud kiirelt suure tähelepanu osaliseks tänu toiteväärtusele ja antioksüdantsetele omadustele. Goji mari kui ravimtaim kuulub nn. „superviljade“ hulka.
Goji marjad on rikkad antioksüdantide poolest, sisaldades konkreetselt karotenoide, nagu beta-karoteen ja zeaxantiin. Üks zeaxantiini võtmerolle on silma võrkkesta kaitsmine, imendades sinist valgust ja toimides antioksüandina. Tegelikult võib regulaarne zeaxantiini sisaldava toidu tarbimine vähendada vanusega seotud nägemise vähenemist ja pimenemist (vanusest tingitud kollatähni taandarenemine ja glaukoom), seda eriti üle 65 aastastel inimestel.
Goji mari sisaldades rohkesti aminohappeid ja antioksüdante on vähki tõrjuvate omadustega. Goji marjades on 50 korda rohkem C-vitamiini kui apelsinis.
Lisaks juba eelpool mainitule on goji marjal omadusi, mis võivad aidata nii südame-veresoonkonna haiguste ja põletikuliste protsesside puhul. Goji mari on neuronaalsete kahjustuste eest kaitsvate omaduste ja immunomoduleerivate ainete edasikandja.
Peale selle sisaldavad goji marjad paljusid fütokemikaale: beeta-karoteen, polüsahhariidid. Nad on üks kõige kõrgema zeaxanthiini (silma võrkkestale vajalik karotenoid) sisaldusega taimi.

Goji marju soovitatakse päevas süüa 10-30 tükki!

Goji marju tasub osta vaid ökopoodidest, sest mujal on need suure tõenäosusega säilitusainetega töödeldud ega anna tervisele midagi.



GRANAATÕUN-

PASSION-

Kommentaarid