PUDING

Pudingu põhimass:

Rösti 100g jahu 100g-s võis, vala juurde 250-300g piima või kohvikoort (nagu kastme valmistamine) ja keeda, kuni segu hakkab kastruli küljest lahti lööma. Keetmisel lisa 3-4 spl suhkrut. Jahuta leigeks . Sega ükshaaval sisse 5-6 munakollast ja lõpuks vahustatud munavalged. Segu vala kohe võiga määritud ja suhkruga ülepuistatud vormidesse (täida 3/4). Keeda 35-40 minutit veevannis, kus vesi ulatuks poolde vormi, kaanega poolkaetuna, et aur saaks välja.

Sageli saab puding oma nime kasutatud kastme järgi. Kaste valatakse valmis põhimassi peale. Näiteks aprikoosipidung aprikoosipüreega.

Pudinguvorm on keskelt toruga, pealt kaanega tihedalt suletav, et tugeval veekeetmisel vett pudingusse ei satuks.

Pudingud võivad olla nii magusad kui ka soolased.

Inglased kasutavad seda nimetust esijoones paljudest toiduainetest koosneva, erilises pudinguvormis vees küpseks keedetud toidu kohta. Pudingut küpsetatakse ka praeahjus, kusjuures vormi võib asetada veega täidetud ahjupplaadile.

Kommentaarid