PRANTSUSE SIDRUNIKOOK

 PÕHI:
75g võid
2 spl suhkrut
veidi soola
1 munavalge
2 dl nisujahu

TÄIDIS:
2 sidrunit
½ apelsini
2 muna
1 munakollane
1dl vahukoort
1dl +1spl suhkrut

KATE:
1 sidrun
3spl tuhksuhkrut

Sega või koos suhkru ja soolaga kergeks vahuks. Lisa munavalge ja vahusta tugevasti. Sega muna-või segusse ja pane mõneks tunniks külmkappi.
Pane taigen u.24cm-se läbimõõduga äravõetava põhjaga koogivormi ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta u. 15minutit 200C-ses kuumuses.
Pigista sidrunitest ja apelsinist mahl välja. Klopi  mahl segamini munade, munakollase, koore ja suhkruga. Vala segu taignale ja küpseta veel 175C-ses kuumuses u. 30 minutit (seni, kuni täidis on tahkunud).
Lõika ilma kooreta sidrun sektoriteks ja kaunista nendega kook. Sõelu peale tuhksuhkur ja paku koogi juurde vahukoort.

Kommentaarid