50g võid
2,5dl piima
25g pärmi
1/4tl soola
0,5dl suhkrut
6,5dl nisujahu
TÄIDIS:
100g mandlimassi (võid ka ise valmistada vt. MANDLIMASS )
50g võid
1 tl kardemoni
2 suurt õuna
Sulata või pots, lisa piim ja lase veidi jahtuda. Pudista pärm taignakaussi ja vala peale leige piima-võisegu. Sega kuni pärm on sulanud. Lisa sool ja suhkur ning sõelu taignasse jahu. Sõtku kuni taigen kausi servadest lahti lööb. Kata taigen puhta käterätika ning pane sooja kohta kerkima.
Riivi mandlimass ja kooritud õunad. Sega need pehme võiga ning maitsesta kardemoniga.
Rulli taigen ristkülikukujuliseks ja määri sellele täidis. Rulli siis pikuti kokku (nagu kaneelirullidel) ja vormi plaadile ümmargune pärg. Lase 15 minutit kerkida ja siis lõika pinnale väikesed põikjooned 2-3 cm pikkuste vahedega.Lase veel 15 minutit kaetuna kerkida.
Määri pärg munaga ja küpseta 200C 30 minutit, kuni pind on kuldpruun.
2,5dl piima
25g pärmi
1/4tl soola
0,5dl suhkrut
6,5dl nisujahu
TÄIDIS:
100g mandlimassi (võid ka ise valmistada vt. MANDLIMASS )
50g võid
1 tl kardemoni
2 suurt õuna
Sulata või pots, lisa piim ja lase veidi jahtuda. Pudista pärm taignakaussi ja vala peale leige piima-võisegu. Sega kuni pärm on sulanud. Lisa sool ja suhkur ning sõelu taignasse jahu. Sõtku kuni taigen kausi servadest lahti lööb. Kata taigen puhta käterätika ning pane sooja kohta kerkima.
Riivi mandlimass ja kooritud õunad. Sega need pehme võiga ning maitsesta kardemoniga.
Rulli taigen ristkülikukujuliseks ja määri sellele täidis. Rulli siis pikuti kokku (nagu kaneelirullidel) ja vormi plaadile ümmargune pärg. Lase 15 minutit kerkida ja siis lõika pinnale väikesed põikjooned 2-3 cm pikkuste vahedega.Lase veel 15 minutit kaetuna kerkida.
Määri pärg munaga ja küpseta 200C 30 minutit, kuni pind on kuldpruun.
Kommentaarid