MUREDAD PÄHKLIKOOGID (28 tükki)

MURETAIGEN:
3 1/4 dl nisujahu
200g võid
½ dl suhkrut
½ muna

TÄIDIS:
300g mandlimassi (vt. retsepti)
1 suur munavalge
määrimiseks muna

PÄHKLITAIGEN:
2 dl (130g) pähkleid
75g võid
1 dl suhkrut
½ dl (70g)  glükoosi

Mõõda jahu, rasvaine ja suhkur kaussi ja näpi sõrmedega puruseks. Lisa pool munast ja sega ained taignaks ning pane 30-60 minutiks külmkappi.  Riivi mandlimass jämedateks laastudeks ja sega munavalge hulka. Soovikorral võid segu värvida heleroheliseks.
Pruunista pähklid ja sega või suhkru ja glükoosiga koos kastrulisse. Kuumuta keemiseni. Rulli taignast jahedal laual kaks u. 11x40cm plaati ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Pane mandlimass kangikujuliselt piki taignaplaati. Keera taignaservad üles nii, et need peaaegu katavad mandlimassi. Küpseta ahjus 175C juures u. 15 minutit.
Jaga pähklitaigen ühtlaselt kangide peale ja küpseta veel 5-8 min., soovitatavalt nüüd rohkem pealt kuumusega, kuni pealispind on kaunilt pruunistunud. Jahuta veidi ja lõika 3cm laiusteks tükkideks.

Kommentaarid