MARTSIPAN-TAINAS

Raamatust "Magusad söögid, moosid ja sahvtid" (1903)

Üks nael (~0,5 kg) magusaid ja
10 tera mõrudaid mandleid lastakse paar minutit keeva vee sees seista ja pitsitatakse nüüd koor maha. Siis kuivatatakse neid valge rätiku vahel kuivaks, riivitakse neid ja otsad, mis riivida ei lase, tõugatakse mörsri sees peenikeseks.
Nüüd pandakse need mandlid, üks nael tuhksuhkrut ja 3 söögilusika täit roosivett tinutatud kastruli sisse ja keedetakse väikese tule pääl, kõvasti ümber segades, kuni hästi sitke tainas keeb.
Siis kallatakse laia valge vaagna pääle ja sõtkutakse nii kaua kätega, kuni sile ja kindel tainas valmis on, ja enda kõiksugu koogikesteks ja kringlikesteks laseb välja meisterdada.

Kommentaarid