KRÄSUPEAKOOK

 















TAIGEN:
3 MUNA
2,5dl SUHKRUT
4,5dl NISUJAHU
1,5tl SÖÖGISOODAT
0,5tl VANILLISUHKRUT
200g HAPUKOORT
2spl FAZERI KAKAOPULBRIT
VÕID

Vahusta muna suhkruga. Lisa vanillisuhkur, jahu, sooda ja hapukoor. Sega.
Jaota taigen pooleks ja lisa ühte kaussi kakaopulber.
Määri ümmargune koogivorm võiga ja vala kakaoga taigen koogivormi.
Küpseta 180C juures 25minutit.
Kui see on valmis vala tavalisele võiga määritud ahjuplaadile teine osa taignast.
Küpseta 180C juures 25minutit.

TÄIDIS:
500g HAPUKOORT
500g HAPUKOORT
1dl SUHKRUT
0,25tl VANILLISUHKRUT.
3-4 spl POHLAMOOSI

Sega täidiseks 500g hapukoort, 1dl suhkur ja vanillisuhkur.
Tükelda hele koogipõhi ja sega sinna sisse.
Valminud kakaoga koogipõhi lõika kaheks kihiks.
Pane üks kiht koogialusele ja sinna peale määri pohlamoos
ning pane pool hapukoore-koogikuubiku segust samuti sinna peale.
Nüüd aseta teine pruun koogikiht kuubikute peale ja lisa
selle kihi peale ülejäänud koogikuubikute segu.

Võta 500g hapukoort ja pigista otse  pakist peene joana
kogu kook veel üle, et kõik servad ja pealt saaks kenasti kated.


GLASUUR:
1spl VÕID
2spl FAZERI KAKAOPULBRIT
2spl KOHVIKOORT
3spl. SUHKRUT
1spl FARIINISUHKRUT
0.25tl VANILLISUHKRUT.

Pane kogu segu paksupõhjalisse potti ja kuumute u.5min. nõrgal tule.
Jahuta jahtunud glasuur veidi maha ja nirista koogile.

Kaunista pohlamoosiga.

Kommentaarid