APELSINITORT

PÕHI:
1 dl mandleid
2 mõrumandlit
100g võid
3/4 dl suhkrut
1 muna
2 dl nisujahu

TÄIDIS:
1 želatiinileht
2 dl tuhksuhkrut
3/4 dl nisujahu
3 munakollast
1 dl apelsinimahla
3 munavalget
2 spl apelsini-või sidrunilikööri

KAUNISTUSEKS:
3/4 dl apelsinimarmelaadi
vett
1-1,5 dl vahukoort

Koori mandlid ja jahvata peeneks. Sega või ja suhkur kohevaks. Lisa mandlid, muna ja jahu. Jäta taigen vähemalt üheks tunniks jahedasse kohta seisma.
Määri koogivorm (läbimööt ~24cm) võiga, vajuta taigen vormi põhja ja äärtesse. Kata taignaserv kitsa fooliumiribaga.
Küpseta 175 kraadi juures 15 minutit. Eemalda foolium taigna servalt ja küpseta veel 10 minutit. Lase jahtuda.
Pane želatiin külma vette ligunema. Sega suhkur, jahu, munakollased ja apelsinimahl. Pigista želatiin hulka ja pane nõu kuumaveevanni. Sega, kuni täidis pakseneb. Maitsesta likööriga.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, sega täidise hulka ja vala kogu segu küpsetatud tordipõhjale.
Sulata marmelaad vähese veega ja kuumuta kergelt. Määri õhukese kihina pisut tarretunud täidise peale.
Kaunista vahukoorega vahetult ennem serveerimist.

Kommentaarid