šoti mandlitort

Selles jõulutordis on vanade aegade romantikat. Lõhnav, maitsev ja kaunis- tort on võrratuks kohvikõrvaseks.


PÕHI:
1-2spl vett
125g võid või margariini
0,5dl suhkrut
3 dl nisujahu


TÄIDIS:
2 munavalget
400g mandlimassi


PEALE:
vett
0,5dl aprikoosikeedist
konserveeritud mandariini lõike
garneerimiskirsse
heledaid viinamarju

GLASUUR:
tuhksuhkur
munavalge

Sega margariin, suhkur ja jahu sõrmedage näppides teraliseks. Lisa vesi ja sega taignaks. Rulli või vajuta taignast ümargusse küpsetusvormi sobiv ratas ja küpseta 15minutit 200-kraadises kuumuses. Võta vorm ahjust välja.
Tükelda mandlimass ja sega kloppides sinna hulka nii palju munavalget, et saad pehme segu.  Pritsi sellest võre tordipõhjale mõlemat pidi viis joont. Pigista vastu vormiserva rõngas ümber võre. Küpseta kooki veel 15 minutit 200kraadi juures. Võta kook välja ja määri sooja aprikoosi keedisega üle, mis on veega keenud ja muutunud pehmeks. Võta kook vormist välja. Sega tuhksuhkrust ja munavalgest glasuur, mille võid nõrutada rõngasteks võre peale.
Kaunista puuviljadega.

Kommentaarid