SCHWARZWALDI TORT

Rikkaliku koorega kaunistatud uhke saksa tort on õigel kohal  jõulude kohvilaual või unustamatu magustoit mistahes pidulikul lõunal.

5 muna
2 dl suhkrut
1spl vanillisuhkrut
2 dl nisujahu
0,5tl küpsetuspulbrit
1 dl kakaod
0,5dl sooja vett
MURETAIGEN:
2 dl nisujahu
75g võid
2 spl suhkrut
2-3 spl külma vett
TÄIDIS:
350-400g kirsse
3/4 dl vett
2-3 spl suhkrut
2 tl tärklist
6dl vahukoort
KAUNISTUSEKS:
kakaopulbrit
kirsse

Joonista 25 cm läbimõõduga vormi abil kaks vormipõhjasuurust ratast küpsetuspaberile. Lõika üks välja, pane vormi põhja, teine hoia muretaigna küpsetamise jaoks.
Vahusta munad koos suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Sega kakaopulber ja küpsetuspulber  jahu hulka ja lisa segu vaheldumisi veega munavahu hulka.
Kalla taigen vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus u. 30minutit.
Aseta veidi jahrunud kook restile ja lõika see jahtununa kolmeks rattaks.
Sega muretaigna ained kiiresti taignaks kokku ja pane tunniks või paariks külmkappi.
Rulli muretaigen paberile joonistatud rõnga suuruseks ja siis veel semtimeetri võrra suuremaks. Tasanda servad ja torka kahvliga auke sisse.
Küpseta muretaigna plaati 8 minutit.
Keeda kirssidest ja vähesest veest kissell, lisades tärklist. Raputa suhkrut kisselli peale, et ei tekiks kilet.
Vahusta koor.
Pane kook muretaigna ratta peale kokku. Määri selle alguses õhuke kord koort, et esimene sokolaadikoogi ratas kinni jääks.
pane kihtide vahele kirsikisselli ja vahukoort. Kata kook üleni vahukoorega ja kaunista kakaopulbri ja kirssidega.

Kommentaarid