SAFRANIRÕNGAD (2tk)

150g võid või margariini
5dl piima
50g pärmi
2 tl soola
1,5 dl suhkrut
1g safranit
12-14dl nisujahu

TÄIDIS:
100g võid või margariini
1dl rosinaid
40g sukaati
1dl apelsinimarmelaadi
määrimiseks 1 muna

Sulata või kastrulis, lisa piim ja ning soojenda see käesoojaks. Murenda pärm piima sisse sulama ja lisa sool, suhkur ja purustatud safran. Sõtku jahu taignasse, kuid jäta pisut jahu ka vormimiseks. Sõtku taigen elastseks ja läikivaks ning pane rätiku alla kerkima u.45 minutiks.

Sõtku kerkinud taigen uuesti läbi, pane taignalauale ja jaota pooleks. Rulli mõlemad 60x25 cm suurusteks, määri võiga ja riputa muud tidiseained peale. Kui marmelaadi on raske ühtlaselt taignale määrida, siis pane seda tükikestena.

Keera väljarullitud taigen pikemast küljest rulliks ja pane rõngana küpsetusplaadile. Lõika rõnga pind u. sentimeetri paksuseks viiludeks, painuta need vaheldumisi vasakule, paremale ja keskele. Ümarda teravad lõikeservad ja nurgad , sest need võivad ahjus kergesti kõrbema minna.

Lase saia rätiku all 30-40 minutit kerkida, märi munaga ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 20-25 minutit.
Jahtuda lase rötiku all restil

Kommentaarid