Piparkoogitainas

1,3kg suhkrut
2,5kg jahu
2 dl vett
300g hapukoort
300-400g margariini
6 munakollast
4 tl söögisoodat
3 tl sidrunihapet
3tl jahvatatud nelki
1tl muskaati
0,5tl ingverit
0,5tl soola

 Pruunista paksupõhjalises potis 300g suhkrut.lisades vähehaaval vett. Ülejäänud suhkur sulata saadud siirupis.Sulata soojas siirupis margariin ja lisa seejärel kõik maitseained (va.sooda ja sidrunihape) ja lase segul jahtuda. Sega sooda ja sidrunihape 0,5kg jahuga ja lisa see jahtunud segule.Vala juurde hapukoor. Klopi lahti munakollased ja lisa tainale. Lõpuks lisa ülejäänud jahu ja sõtku sitkeks taignaks. Hoia saadud tainast külmkapis toidukilesse mässituna vähemalt 1 ööpäev.

Kommentaarid