MISSIS BEETONI JÕULUPUDING

250g võid
125g rosinaid
125g korinte
150g musti ploome
150g kuivatatud aprikoose
150g kreeka pähkleid
1 sidrun
60g jahu
0,5tl muskaatpähklit
15g jahvatatud kardemoni
15g segatud vürtse
250g peenleivapuru
60g tükeldatud mandleid
soola
0,5l piima
4muna
1 veiniklaas rummi või brändit

Haki või peeneks, riivi sidrunikoor. sega kõik kuivad komponendid kausis läbi, lisa piim ja seejärel ükshaaval munad, vala segusse rummi või brändit ja sidrunist pigistatud mahl. Sega ja pane mass võiga määritud vormi. Sule vorm pealt küpsetuspaberiga ja seejärel fooliumiga ning aseta vorm suuremasse keeva veega täidetud potti- keeva vee tase peab jääma pool pudingupotti veest välja. Sule suur pott kaanega ja auruta pudingut 4 tundi, vajadusel lisa vahepeal vett.

Kommentaarid