LUIGELAUL

60g võid
225g suhkrut
1 tl vanillit
1 muna
250g jahu
klaas piima
3 tl kõpsetuspulbrit
TÄIDIS JA KATE:
335g suhkrut
8 spl vett
2 munavalget
125g kookoshelbeid
0,5tl sidrunimahla

Või hõõrutakse vahule. lisatakse suhkur, vanilli, klopitud munad ja väikestes annustes piima ning hõõrutakse hästi läbi. Lisatakse juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Kui taigen on siledaks rullitud, küpsetatakse seda kergelt võiga määritud tordivormis u. 30minutit.
Täidise valmistamiseks keedetakse suhkur ja vesi siirupiks, segatakse juurde munavalge ja saavutatakse paks mass, millele lisatakse vanilli ja sidrunimahla. Kui kook on jahtunud, lõigatakse see keskelt pooleks, pannakse vahele ja peale munavalgesegu. Seejärel raputatakse peale kookoshelbed.

Kommentaarid