KAPTENI BOSTONISAI

(Selle küpsetise idee said inglased 18.sajandi meremeeste poolt reisidelt kaasa toodud eksootilistest maitseainetest. Kaneeli asemel võib kasutada ka ingverit või vaniljet).

5-6 dl nisujahu
50+25g võid või margariini
0,5tl soola
0,5dl suhkrut
0,5 pakki pärmi
2dl piima
3/4 dl korinte
0,5 tl kaneeli
0,5 dl suhkrut


PEALE:
1 muna
1spl päevalilleseemneid
1spl suhkrut+2spl piima

Sega 5dl jahu ja 50g võid puruseks massiks (köögikombainiga). Lisa sool ja suhkur ning pärmiga segatud piim. Sega taigen ühtlaseks ja pane sooja kohta kerkima (u.45min.).
Rulli tainas lahti ja määri peale 25g toasooja võid. Raputa taignale korinte, kaneeli ja suhkrut. Keera taignaplaat rulli ja lõika 4cm pikkusteks tükkideks. Aseta tükid ahjuplaadile ja lase veel kerkida u. 30 minutit.
Määri kerkinud sai munaga ja raputa peale päevalilleseemneid.
Küpseta 200kraadi juures 20-25 minutit.
Sega piim suhkruga kuni suhkur on sulanud ning pintselda selle seguga küpset saia.

Kommentaarid