JÕULUSAI

TAINAS:
 50g pärmi
2 spl suhkrut
1 klaas piima
700g jahu
3-4 muna
200g võid või margariini
1 tl soola
VAHELE:
100-150g võid
1 klaas tuhksuhkrut
150g rosinaid
soovi korral sukaati, kaneeli, mooniseemneid või kardemoni

Pärm segatakse suhkruga vedelaks, lisatakse leige piim. Sõelutakse juurde jahu, lisatakse munad, toasoe või ja sool. Taigen kaetakse rätikuga ja jäetakse sooja kohta umbes tunniks ajaks kerkima.
Kerkinud taigen sõtkutakse uuesti läbi, et taigen oleks võimalikult sitke, siis rullitakse õhukeseks.
Segatakse toesoe või tuhksuhkruga ja määritakse lahtirullitud taignale.  Peale puistatakse rosinaid ja maitseaineid. keeratakse rulli ja lõigatakse u. 4cm pikkused lõigud ning pannakse ahjuplaadile üksteise kõrvale ning siis umbes 30 minutiks uuesti kerkima. Peale kerkimist määritakse pealt munaga ja küpsetatakse 180 kraadises kuumuses umbes 30 minutit.

Kommentaarid