LEHTTAIGEN

1 nael pehmet jahu
 1 nael võid
1 klaas vett
1 napsiklaas piiritust või äädikat
1 muna

Jahu segatakse 1/3 naela võiga täiesti segamini, lisatakse siis vesi, piiritus või äädikas ja muna juurde, kastetakse taignat, kuni ta sitke ja käte küljest lahti lööb, rullitakse nelinurka välja , surutakse üle jäänud või lamedaks ja pannakse nelinurga keskkohta. Ääred lüüakse nagu kirjaümbrikul kokku, nii  et võid kuskilt näha ei ole, rullitakse taigen pikerkuselt välja, pannakse kolmeks kokku ja korratakse sama 3 korda , ikka 15 minutilise vaheaja järel.

Nüüd rullitakse neljas kord välja (ikka pikuti) mõlemad ääred keskele pandud ja jälle neljaks kokku, siis on taigen tarvitamiseks valmis ja võib väljarullitult tarvitada kookide tegemiseks.
Küpsetatakse jahuga riputatud plaadil ja kuumas ahjus. Lehttaigen tuleb munaga määrida, kuid tuleb valvata, et ääri ei määri, muidu ei kerki nii hästi.

Kommentaarid