TUMMINE RIISI SUPP

(Retsept pärineb 1908.a.kokaraamatust)

Kallatakse 3 toopi rammuleent kastrulli sisse, lisatakse siis pool päälis-tassi pestud riisi ja libludeks lõigatud 1seller, 1 purro, pool kaali, 2porgandit ja 2peterseli ja kui natuke on keenud siis lisa veel pool toopi libludeks lõigatud kartohvlid. Nüüd keedetakse paarist lusika täis võist, peotäis nisu-püüli jahust ja poolest toobist rammuleemest teise kastruli sees tummi ja kallatakse läbi jähv-sõela selle supi juurde, lastakse veel kord läbi keeda, kallatakse siis supi tirinasse, lisatakse mõni supiliha tükike sisse, raputatakse peenikesteks raiutud peterseli lehti pääle ja antakse lauale. Soovi järel võib korter rõõska koort paari toore muna kollasega läbi kloppides selle supi juurde segada.

Kommentaarid