THEEVESI * (1900.a.)

Hästi puhas hallika või kaevu vesi aetakse theemasina sees sütega keema, või puhta ilma rasvata
kastruli või trommli sees pliidi pääl. Nüüd pandakse paar theelusika täit theed kannu sisse,
kallatakse keeva vett pääle ja lastakse kinnikaetult theemasina otsas või trommli otsas auru käes
läbi tõmmata. Keema ei tohi mitte lasta, siis rikub ära.
Siis kallatakse läbi theesõela natukene seda thee-ekstrakti klaasi sisse ja siis keeva vett juurde.
Theevesi peab kullakarva selge olema, ja ei tohi mitte rasvase või musta kastruli sees selle tarvis vett keeta.
Theed juuakse suhkruga, ka võib rõõska koort või tsitroni sahvti juurde lisada. Ka marja sahvtiga juues
maitseb väga hää. Theevee juurde antakse kookisid, magusaid saiasid või teist saia võiga.

Kommentaarid