TÄIDETUD VEISELIHA-KÜPSIS

(1926.a.)

3 naela PUUSALIHA
1/4 naela SUITSETATUD RASVLIHA
4 tk MUNA
4 spl PIIMA
1 spl VÕID
2 spl HAPUKOORT
1 spl JAHU
SOOL, PIPAR

Liha klopitakse puuvasaraga õhukeseks, raputatakse peale veidi soola ja pipart. Nüüd tehakse klopitud munadest, piimast, natukesest soolast ja võist munakook, pannakse sellele peenekslõigatud rasvaliha peale. Liha kaetakse selle täidisega, rullitakse kokku ja seotakse ümbert kinni. Nüüd praetakse liha rasvaines pruuniks, pannakse kuuma ahju ja valatakse vähehaaval vett juurde. Küpsist kastetakse üsna sagedasti pannile tekkiva kastmega.

Kahe tunni pärast on liha pehme ja kaste tehakse pliidil valmis hapukoorest ja võist. Maitse järel lisatakse soola.

Kommentaarid