SOKULADI KEETMINE * (1900.a.)

6 MUNA KOLLAST,2 TERVET MUNA,2 TAHVLIT RIIVITUD SOKULADI,
VEERAND NAELA PEENIKEST SUHKRUT
õerutakse kausi sees vahule. Selle vahe pääl lastakse 2 toop ( 2,46liitrit) hääd rõõska piima kastruli
sees tulel ümber liigutades keema minna ja kallatakse ümber segamise all selle teise kraami juurde
kaussi ja siis jälle kastruli sisse tagasi. Nüüd keedetakse puuvispliga kõvasti kloppides, et hästi
vahul ja tummine on, aga mitte keema lasta, siis tõmbab kokku. Nüüd kallatakse tasside sisse ja
antakse kuumalt lauale.
Sinna juurde antakse biskviiti-koogid või hääd suhkru saiad.
Mõned keedavad kakao pulbrist sokuladi. Sokuladi asemel võetakse siis 10 theelusika täit kakao pulbrit.

Kommentaarid