SIBULAKLOPS

(1926.a.)

3 NAELA VEISELIHA (seljatükk)
3 SPL. VÕID
1 KORTEL LIHALEENT
2 SPL. JAHU
3 SIBULAT
2 SPL. HAPUT KOORT
SOOLA, PIPART

Liha lõigatakse ristikiudu viiludeks, peksetakse lihavasaraga hästi läbi ja korraldatakse noaga ümmargusteks tükkideks. Tükid riputatakse soola ja pipraga, veeretatakse jahus ja küpsetatakse käredal tulel helepruuniks ning tõstetakse siis soendatud vaagnale. Vahepääl pruunistatakse 1spl. võid teisel pannil, pannakse viiludeks lõigatud sibulad sisse ja, kui nad pehmed, kallatakse kaste juurde. Kastele lisatakse veel juurde lihaleem, hapu koor ja maitse järele soola, keedetakse kõik hästi läbi, kui liig vedel, siis riputatakse vähe jahu hulka. Kaste kallatakse sibulaklopsile pääle.

Kommentaarid