RAMMULEEM

 (1908.aasta retseptiraamatust)

Võetakse 3 naela värskeid elaja (loomaliha) kontisid,
5 naela vasika kontisid või kondisemat liha ja
paar naela sea kontisid või vana kana,
pestakse hoolega puhtaks, pandakse 10 toobi külma veega keema.
Kui keema läheb võetakse vaht ära, lisatakse soola juurde ja lastakse
tund aega keeda.

Siis kooritakse pool kaali, 3 porgandit, 2 peterseli, 1 selleri, 2 sibulat ja 1 purro,
lõigatakse viiludeks, pestakse puhtaks, pandakse ilma restimata (ilma praadimata) 
selle leeme juurde, riisutakse üleliigne rasv päält ära ja lastakse paar tundi keeda.

Seda rammuleent pruugitakse valgete tummiliste suppide tarvis.
Kui sealiha ei ole, siis võetakse üks kõik kas värsket vasika liha üksinda,
või lahjat värsket sea kontisid..Kana ei ole tarvis, kui ei soovita.
Toop vett võetakse naela liha pääle.

Kommentaarid