RAMMULEEM

 (1908.aasta retseptiraamatust)

Leotatakse 8 naela nr 3 (pärispraad), ja 4 naela nr.2 (kints) liha noorelt elajalt (tänapäeval lihtsalt veisefilee)
tund aega külma, puhta vee sees, pandakse nüüd puhta, tinutatud vask katla v. klasuuritud
raud katla sisse, kallatakse arvata 12 toopi puhast külma vett pääle, lastakse tulel keema minna
ja riisutakse vaht aukudega vahu lusika päält ära. Lisatakse sool juurde ja tõmmatakse suure
tule päält ära, sest kui kõvasti keeb siis ei saa selge, ning lastakse tund aega keeda.

Nüüd kooritakse pool kaali, 2 porgandit, 2 peterseli, 1 seller, 1 purro, 2 sibulat ja 1 nuikapsas
kui on, puhtaks, pestakse ära, lõigatakse õhukesteks siivideks, restitakse kuuma puhtaks tehtud
pliidi raua pääl kaunis pruuniks, pandakse selle liha leeme juurde, riisutakse rasv lusikaga päält ära,
muidu saab halb magu ja lastakse veel arvata 3 tundi keeda.

Siis kurnatakse see vedelik läbi puhta laua rätiku või tihke jõhv sõela, kui soov on,
Madeira viina hulka, antakse tassidega lauale.

Antakse lauale koos riisi pirukite, väikeste kapsta pirukite või pääaju pirukitega, või
või sees pruuniks praaditud saia viiludega või saia viiludega millele võid pääle on määritud.

Kommentaarid