PORGANDIPIRUKAD

(Degusteeritud hindele 5+ Eesti Maaviljeluse ja Maaparanduse Teadusliku Uurimise Instituudi kodundusklubi poolt Sakus korraldatud kartulinädalal 20.-25.oktoobril 1987.a.
Retsepti autor: Aimi Joor)

Kartulimuretainas:

200g KEEDETUD KARTULEID (3keskmist kartulit)
2kl JAHU
250g  VÕID v. MARGARIINI
3/4 SOOLA
2 MUNA
VEIDI SUHKRUT
SOOVI KORRAL KÖÖMNEID.



Täidis:

500g KEEDETUD JA JÄMEDALT RIIVITUD PORGANDEID
100g SULATATUD VÕID
2 HAKITUD KEEDUMUNA
1 TOORES MUNA
1spl MANNAT
SOOLA
SUHKRUT
RIIVITUD MUSKAATPÄHKLIT

Valmista tainas:
Jahu kuhjata lauale ja teha keskele väike lohk. sellesse panna maitseained, või, munad ja jämedalt riivitud kartulid.Hakkida ained pika noagasegi, kuni enamei näe kuiva jahu, vajutada siis tainas kämbuks kokku ja hoia 1-2 tundi külmkapis. Taigna külmas hoidmine muudab valmistoote muredaks.

Valmista täidis:
täidise valmistamiseks sega kõik vajaminevad ained kokku.

Võta tainas külmkapist välja ja rulli kuni 1cm paksuseks ja lõika umbes 8x10 cm suurusteks ristkülikuteks.
Tõsta keskele täidis ja lappa kahekordselt kokku, vajuta ääred tihedalt kokku.
Küpseta kuldkollaseks.

Kommentaarid