PAJAKÜPSIS

(1926.a.)

4 naela VEISE SISEMIST KINTSULIHA
1/4 naela RASVLIHA
6 loodi RASVA
2 spl HAPUKOORT
1 tl VÕID
1 spl JAHU
1 spl ÄÄDIKAT
SOOLA
1 SIBUL
7 tera PIPART

Liha pestakse, tambitakse lihahaamriga ja topitakse rasvlihaga. Nüüd pruunistatakse rasv pajapõhjas, pannakse niidiga ümberseotult liha sisse ja pruunistatakse liha iga küljepealt. Siis lisatakse äädikas, 1 kortel vett, soola, piparja sibul juurde.
Küpsetatakse tasasel tulel 2-3 tundi vahepeal kastetakse veega üle. Kui liha pehme, võetakse see välja. Kastmele (vedelik mis tekkis liha küpsemisel) lisatakse hapukoor, jahu, maitse järgi soola, kurnatakse läbi sõela ja kõige lõpuks lisatakse juurde või.

Kommentaarid