LIHALEEM

(1926.a.)

3 naela veiseliha
1 porro
1 seller
1/4 kaalikat
3 porgandit
1 petersell
soola

Veise esitüki liha pestakse kiiresti puhtaks, pandakse vee ja peotäie soolaga tulele, aetakse ruttu keema. Niipea kui keeb, tõstetakse vhemale tulele, lisatakse vahtu võtmata puhastatud katki lõikamata juurviljad juurde; 2viilu kaalikat pruunistatakse pliidil, et supile ilusat värvi anda.
Vaht jääb võtmata, sest sellega kõrvaldatakse palju valkaineid, kui leem korralikult läbi sõela lastud ja hiljem natuke seisab, saab ta ka hästi selge ning sisaldab rohkem toiduaineid.

Leem peab tasasel tulel 4-5 tundi kinnise kaane all keema, siis kurnatakse läbi tiheda sõela, rasv riisutakse päält ära ja leem antakse lauale kas lisandite või mitmesuguste pirukatega.

Kommentaarid