Köögiviljade keetmine

Kõik kaunviljad nõuavad kõigepealt vees leotamist, mis vähemalt 24 tundi peab kestma.
Oad peavad 24 tundi külmas vees seisma ja siis peale vee äravalamist veel kinnikaetult 24 tundi niiskelt seisma.
Läätsesid tuleb leotada vees millele on veidi juurde segatud söögisoodat ja vett tuleks korduvalt vahetada.

Kaunvilju ei tohi kunagi keema panna kuuma veega.  Kaunvilju peab lihast eraldi keetma. Sool tuleb lisada alles keemise lõpus, kuna võib pikendada kaunviljade keeduaega. Keema pannes võib kaunviljadele veidi suhkrut lisada-see kiirendab keemist ja tõstab maitset. Keema pannes peab alati vesi vaevu kaunviljad katma ja seda kogu keemise ajaks. Seepärast peab kuum vesi või puljong käepärast olema, et seda aegajalt juurde lisada.

Kommentaarid