AHJUKÜPSIS (Roastbeef)

 (1926.a.)

6-7 naela ahjuküpsist e. roastbeefi (veise külje tagatükk)
1 spl. võid
1spl hapukoort
1 spl. äädikat
soola, jahu, mädarõigast

Liha pestakse, kuivatatakse ja tambitakse puuvasaraga hästi läbi, riputatakse soola ja pannakse küpsetamispannile ja lastakse alguses kuumas ahjus kuivalt pruuniks tõmbuda (nii jääb liha mahlasemaks). Nüüd kallatakse küpsis üle äädika ja vähese vee segu ja küpsetatakse aegajalt vett juurde lisadesja sagedasti üle valades kumbagi külge 45-60 minutit.

Kui küpse, tõstetakse ta soojendatud vaagnale ja ja kaunistatkse riivitud mädarõikaga.
Kaste pannakse nüüd omakorda tulele, lisades hapukoor, jahu , sool. Keedetakse hästi läbi ja kurnatakse läbi sõela. Lisatakse juurde külm või.

Toit antakse lauale keedetud või praetud kartulitega.

Kommentaarid