1l TANGU v. KRUUPE
2l VETT
300g PEKIST LIHA
2 SIBULAT
SOOLA
MAITSETAIMI (vorstirohuks oli peamiselt majoraan ja liivatee)
1tl SUHKRUT
3kl VERD
500g SOOLIKAID
Pestud tangud pane kuuma soolakasse vette ja keeda poolpehmeks.Pekk lõika kuubikuteks ja prae hakitud sibulaga helekollaseks, lisa pudruke ja keeda pehmeks. Veidi jahtunud pudru hulka sega veri ja maitseained.
Sooled täida pudruga üsna pehmelt, sest veri ja tangud paisuvadvorstide keetmisel.
Vorstide otsad kinnita puuorgi või pehme nööriga.
Vorstid pane leigesse vette, kuumuta aeglaselt peaaegu keema (80-90C) ja hoia selles u.30min.
Kui vorstidesse jäänud õhk mulle tekitab, torka seda kohta peene nõelaga.
Valmis vorstid jahuta kiiresti ja hoia külmas.
Lauale andmiseks praetakse või küpsetatakse nad krõbedaks.
Lõhkemise vältimiseks kasta vorstid ennem praadimist leigesse vette.
2l VETT
300g PEKIST LIHA
2 SIBULAT
SOOLA
MAITSETAIMI (vorstirohuks oli peamiselt majoraan ja liivatee)
1tl SUHKRUT
3kl VERD
500g SOOLIKAID
Pestud tangud pane kuuma soolakasse vette ja keeda poolpehmeks.Pekk lõika kuubikuteks ja prae hakitud sibulaga helekollaseks, lisa pudruke ja keeda pehmeks. Veidi jahtunud pudru hulka sega veri ja maitseained.
Sooled täida pudruga üsna pehmelt, sest veri ja tangud paisuvadvorstide keetmisel.
Vorstide otsad kinnita puuorgi või pehme nööriga.
Vorstid pane leigesse vette, kuumuta aeglaselt peaaegu keema (80-90C) ja hoia selles u.30min.
Kui vorstidesse jäänud õhk mulle tekitab, torka seda kohta peene nõelaga.
Valmis vorstid jahuta kiiresti ja hoia külmas.
Lauale andmiseks praetakse või küpsetatakse nad krõbedaks.
Lõhkemise vältimiseks kasta vorstid ennem praadimist leigesse vette.
Kommentaarid