VERIVORST TANGUDEGA

1 kgTANGU
2 l VERD
1spl SOOLA
2 l VETT või LIHALEENT
4 SIBULAT
400g PEKKI
4tl MAJORAANI ja PIPRAROHU SEGU või
PEENESTATUD KÖÖMNEID
25g VÕID
2spl. RIIVLEIBA
keetmiseks VETT, SOOLA, VÜRTSE
500g SOOLIKAID


Tangud pese ja pane soolaga maitsestatud vette keema koos kuubikuteks lõigatud pekiga.Puhasta ja haki sibulad ja prae rasvaga läbi. Poolpehmeks keenud puder jahuta, lisa maitseained, sibulad ja kurnatud veri. Sega hästi läbi, topi üsna pehmelt soolikatesse. Soolikad seo kinni, pane vürtside ja soolaga maitsestatud sooja vette ning keeda üsna tasasel tulel küpseks, nii et nõelaga torkimisel verd välja ei valgu.
Vorstid jahuta. Enne lauale andmist prae pannil rasvaga krõbedaks.

Kommentaarid