Värsked ätika kurgid ja kurgi salat * (1900.a.)



 Suur vaabatud pott pandakse ilusaid rohelisi pestud kurekisid täis, sinna vahele raputatakse mustsõstra ja tilli lehti. Nüüd keedetakse tarvilik jagu nõrka ätikat (äädikas) paraja hoolega üles ja kallatakse kuumalt üle nende kurkide. Seatakse nüüdtaldrek pääle ning kui parajad hapud siis pruugitakse.

Ehk kooritakse tarvilik jagu värskeid kurkisid , lõigatakse õhukesteks siivideks, pandakse kausi sisse, raputatakse soola juurde, klopitakse läbi, kallatakse vesi ära ja segatakse sinna juurde: peenikest pipart, ätikat, peenikeseks lõigatud tilli lehti mõni lusika täis hapu koort. Ka maitseb nii moodi hää, kui selle salati juurde pestud tükkideks lõigatud lehe salatid lisatakse. See on suvisel ajal maitsev salat.

Kommentaarid