Keetmisel mõned toiduainete kaal väheneb, sest neist eraldub keetmisel vett. Teised seevastu aga imevad endasse keeduvett ning seetõttu suureneb nende kaal mõnel juhul mitmekordseks.
KAALU VÄHENEMINE ( % )
TAIMSED TOIDUAINED
KAALU SUURENEMINE
KAALU VÄHENEMINE ( % )
TAIMSED TOIDUAINED
- Aedoad ja hernekaunad 12
- Kaalikas, kapsas 8
- Kartul 3
- Värske kartul 6
- Kõrvits 17
- Lillkapsas, nuikapsas 10
- Peet 8
- Petersell 5
- Porgand 8
- Seened 25
- Värsked herned 8
- Kala 18-20
- Kalkun 25
- Kana 28
- Keel 27-33
- Küülik 25
- Lambaliha 35-36
- Neerud 47-52
- Sealiha 40
- Süda 40-43
- Vasika- ja veiseliha 36-38
KAALU SUURENEMINE
- Kuivatatud seened 1,5-2korda
- Kuivatatud herned, oad, läätsed 2,5-3korda
- Nisutangud, hirss, tatratangud 2,5-3korda
- Riis, manna, kaerahelbed, kuni 6,5korda
- Igasugused tangud 4-5korda
- Nuudlid, makaronid 2-2,5korda
Kommentaarid