Toiduainete kaalu muutmine keetmisel

Keetmisel mõned toiduainete kaal väheneb, sest neist eraldub keetmisel vett. Teised seevastu aga imevad endasse keeduvett ning seetõttu suureneb nende kaal mõnel juhul mitmekordseks.

KAALU VÄHENEMINE ( % )



TAIMSED TOIDUAINED
  • Aedoad ja hernekaunad 12
  • Kaalikas, kapsas 8
  • Kartul 3
  • Värske kartul 6
  • Kõrvits 17
  • Lillkapsas, nuikapsas 10
  • Peet 8
  • Petersell 5
  • Porgand 8
  • Seened 25
  • Värsked herned 8
LOOMSED TOIDUAINED
  • Kala 18-20
  • Kalkun 25
  • Kana 28
  • Keel 27-33
  • Küülik 25
  • Lambaliha 35-36
  • Neerud 47-52
  • Sealiha 40
  • Süda 40-43
  • Vasika- ja veiseliha 36-38   

 KAALU SUURENEMINE

  • Kuivatatud seened 1,5-2korda
  • Kuivatatud herned, oad, läätsed 2,5-3korda
  • Nisutangud, hirss, tatratangud 2,5-3korda
  • Riis, manna, kaerahelbed, kuni 6,5korda
  • Igasugused tangud 4-5korda
  • Nuudlid, makaronid 2-2,5korda

Kommentaarid