SÜLT

1kg SEAPEAD ja- JALGU
500g KONDIST NOORE LOOMA LIHA
3l VETT
2 SIBULAT
1 PORGAND
1PETERSELL
TÜKIKE SELLERIT
8 tera PIPART
3 tera VÜRTSI
1 LOORBERILEHT
SOOLA

Pestud liha pane külma veega keema. Liha keeda tasasel tulel, vauvu keevana vahepeal vahtu eemaldades.
Umbes tund hiljem lisa tükeldatud maitseviljad. Ilusa värvuse andmiseks võib osa maitsevilju kuival plaadil kergelt pruunistada. Keedetakse kuni liha kontide küljest lahti lööb, sool ja vürtsid lisa 10-15 min, ennem keetmise lõpetamist.
Liha lõika kuubikuteks, sega kurnatud leeme hulka ja kuumuta veel kord keema.
Maitsestatud sült tõsta kaussidesse või vormidesse, kaunistuseks võib panna porgandiviile ja petersellilehti,
Hoia külmas, kuid ära lase külmuda,kuna siis sült vedeldub.

Lisaks lihale võib lisada ka kupatatud kopsu, neeru ja südant. Sel juhul tuleb sült keeta hästi kamaralisest lihast või lisada zelatiini (10-15g 1k süldi kohta).

Kommentaarid