SÜLT-VORST

1kg SEAPEAD v.-KOOTI
1kg NOORLOOMALIHA v. SEAKEELT,-SÜDANT ja-NEERU
2l VETT
2SIBULAT
SELLERIT
PETERSELLI
1 PORGAND
SOOLA
6 tera PIPART
2 LOORBERILEHTE
JÄMESOOLT või PÕIS


Pestud liha pane külma vette ja kuumuta keema, vahepeal riisu vahtu. Keeda tasasel tulel. Tund hiljem lisa maitseviljad, maitsesta leem soola ja pipraga. Pehmeks keenud lihatükid võta leemest ja lõika kuubikuteks. Kui kõik liha on pehme, kurna leem, sega sellesse liha ja maitseviljad. Täida jämesoolde või põide, avaused õmble kinni.
Pane kuuma soolasesse vette ja keeda tasasel tulel 30min., siis tõsta välja ka pane kerge vajutise alla jahtuma.

Säilitatakse õlesriputatult või närgas soolvees.
Lauale antakse viiludeks lõigatuna.

Kommentaarid