RÕÕSA- JA HAPUPIIMASUPP

2l RÕÕSKA PIIMA
0,5l HAPUPIIMA
METT või SUHKRUT
5 MUNA
SOOLA

Piim pane keema. Munad vahusta mee või suhkruga, sega juurde hapupiim ja
vala pidevalt segades segu keevasse piima. Maitsesta. Söö kuumalt.

DAGNI VALMISTATUD:


Peale toidu valmimist ja maitsmist ei saanud ma
kohe aru kas olen midagi valesti teinud või mis on juhtunud.
Aga ei, siiski kõik on õieti-pole lihtsalt minu maitse järgi (vaevalt, et üldse kellegi
maitse järgi).Võibolla mõni eakas inimene tunneb selles toidus ära tuttava maitse oma lapsepõlvest.

Selle kohapealt tekkis mul küsimus, et miks nii paljud vanad eesti rahvatoidud ei tundu meile maitsavad; 
mõnedele inimestele ei kõlba isegi proovida neid (näiteks rukkijahukört- koosneb veest, jahust ja soolast mis kõik kokku keedetakse) aga ometigi ju meie esiesiesiesivanemad sõid seda pea ülepäeva. Kas see neile maitses või sõid nad seda, et lihtsalt eluspüsida ja midagi muud polnud eriti saada.
Kas meie maitsemeeled on tõesti saja aastaga nii palju muutunud.?

Kui nad küll teaks kui külluslik on meie praegune toidulaud.
Kui tekib isu võime iga kell poodi minna ja osta mida iganes hing ihkab.

Varsti ei mäleta keegi enam meie kaugete esivanemate söögitavasi.

Aga nüüd uuesti minuvalmistatud rõõsa-ja hapupiimasupi juurde.
Peale puistasin veidi nonparelle, sest kohe üldse ei meeldi, et toit on värvitu ja mittemidagiütlev.
Sööme ju silmadega.

Kommentaarid