ODRAJAHUKARASK

0.5 l     PETTI v.HAPUPIIMA
5-7 kl  ODRAJAHU
0,5 tl    SOODAT
2-3 spl SULAVÕID
1 tl SOOLA

Sooda lisa jahule. Kõik ained sega ja klopi puulusikaga kõvasti läbi. Taigen vala õhukese kihina
rasvaga määritud pannile ja küpseta keskmise kuumusega ahjus (200-220C).
Süüa soojalt või ja piimaga.


Arvesatdes, et antud karask on valmistatud nii vähestest koostisosadest (põhimõtteliselt jahu ja pett),
siis maitse on seda arvestades ootamatult hea.
Valmistasin ka uuemaaja retsepti järgi kohupiimakaraski, mille koostisosadeks olid:
250g KOHUPIIMA
1 MUNA
1.5dl PIIMA
1tl SOOLA
1spl. SUHKRUT
50g VÕID
2,5dl ODRAJAHU
1dl NISUJAHU
0,5 tl SOODAT

Uuemaaja retsepti järgi valmistatud karask oli küll kohe peale küpsetamist süües väga hea, kuid järgmisel päeval oli suhteliselt kuivanud. Selleeest vanemaaja karask maitses järgmisel päeval täpselt samamoodi kui 
peale küpsetamist süües.

Esimesel pildil siis vanaaja karask ja teisel pildil uuema retsepti järgi valminud.


Kommentaarid