MAGUSHAPU RUKKILEIB

RUKKIJAHU
KEEVA VETT
KÖÖMNED
LEIVAJUURETIS
SOOLA

Rukkijahu puista keevasse vette, valmista poolvedel tainas, klopi puulusikaga.
Kui taigen on jahtunud, lisa leivajuuretis, sega hästi läbi ja lõpuks puista paksult jahu peale.
Kata nõu rätikuga ja pane sooja kohta 3-4 päevaks hapnema. Tainast klopi vähemalt üks kord päevas.
  Kui taigen on hapu, lisa sool, köömned ja niipalju jahu, et parajalt sitke taigen tuleks.
Sõtku nii kaua, kuni taigen käte ja nõu küljest lahti lööb. Siis puista jahu peale ja pane kinnikaetult paariks tunnikssooja kohta kerkima.
Kerkinud taignast vormi vees märjaks kastetud kätega ümmargused või pikergused pätsid, küpseta pannil või ahjupõrandal kuumas ahjus 2-3 tundi.
Ahjust väljavõetud leivad kata puhta rätikuga, et koor pehmeneks.

Kommentaarid