KARTULITANGU PUDER e. MULGIPUDER

1 kg        KOORITUD KARTULEID
1 l           VETT
0,5 - 0,75 kl TANGU
SOOLA
RASVA või PEKKI
(SIBULAID)

Tükelda kartulid ja pane keevasse vette, lisa sool ja keeda poolpehmeks.Kartulite peale pane kuuma veega pestud tangud (ära sega)(mittesegades väldid pudru põhjakõrbemist ja puder ei lähe hallikaks).ja keeda tasasel tulel või ahjus kaane all, kuni tangud on pehmed.Seejärel sega ja klopi puulusikaga ühtlaseks pudruks.Seapekk lõika kuubikuteks, pruunista koos sibulatega ning lisa pudrule hautamiselvõi anda puder lauale pekikuubikutega või pekikastmega.

Vaata ka: MULGI KASTE

DAGNI VALMISTATUD: 
Jällegi tuleb kohe minu vanaema meelde kui ma seda sööma hakkasin.
Vanaema pani pudrule silmaks tugevalt pruuniks praetud peki- ja lihatükke ning rasva-
mis praegu meenutades maitses ülimalt hästi.





Kommentaarid