PANNILEIVAKESED




 Saaremaalt pärit ja mandril vähetuntud, aga ütlemata maitsev roog. Saaremaal olla seda küpsetatud tavaliselt laupäevaõhtuti pärast sauna kas sauna-või leivaahjus. Klassikalist pannileiba küpsetatakse kandilises sügavas ahjupannis ja enne söömist lõigatakse tükkideks. 


8tk

150g suitsupeekonit
1 sibul
500g toorest e.6 keskmist kartulit
2 muna
2 spl nisu-või odrajahu
1tl soola

Vormi määrimiseks:
Võid

Tükelda peekon ja haki sibul. Prae kergelt pannil läbi. Koori kartul ja riivi peenikese riiviga. Pigista riivmass käte vahel kuivemaks. Sega peekoni-sibulasegu lahtiklopitud munade ja jahuga. Maitsesta soolaga. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või ahjuvormi. Küpseta kuldpruuniks. Tõstke vorm ahjust ning laske ennem lahtilõikamist 10 minutit seista.

Pannileivakesi võib küpsetada ka muffinivormides.
Selleks täida 2/3 vormist ning küpseta 175C juures 30 minutit.

Kommentaarid