KOORESAIAD 25tk (1984.a.)


Taigen:
800g nisujahu
¾ kl suhkrut
125g võid või margariini
25g pärmi
125g hapukoort
1kl vett
soola
rullimiseks:
3spl jahu
määrimiseks:
1 muna
Valmista eelkergitusega pärmitaigen. Soojenda piim või vesi ning vala kaussi, lisa pärm ja veidi suhkrut. Sega puulusikaga segades sisse jahu, kuni taigen on hapukoore paksune. Puista taignale õhuke kiht jahu, kata rätiga ja lase soojas kohas 3-4 tundi kerkida.
Aktiivne käärimisprotsess algab 30-40 minuti pärast. Taigna pinnale tekivad ühtlased praod, taigen läheb kummi ja tuleb nõu seinte küljest lahti. Eelkergituse valmidus määratakse taigna välimuse järgi. Käärimisprotsess aeglustub silmnähtavalt ja taigen hakkab alla vajuma. Kerkinud taignale lisa hapukoorega segatud ülejäänud sool ja suhkur ning muna. Lõpuks sega taignasse toasoe või. Taigna temperatuur peab olema 29-32°C.
Lase taignal uuesti kerkida, sütkudes seda kaks korda alla.
Kerkinud taignast vormi väikesed pätsikujulised saiad, lase kerkida, määri siis pealt munaga ja küpseta 200-210°C juures kuldpruuniks. Vormitud saiale võib enne küpsetamist noaga sälgud sisse lõigata

Kommentaarid