KEEDUTAIGEN (1984.a.)



125g nisujahu
60g võid
1g soola
¾ kl vett
3-4 muna

Pane keedunõusse vesi, sool ja või. Lase keema
ja sega pikkamööda liigutades sisse jahu  nii, et
ei tekiks klimpe. Kuumuta  keemiseni ning võta
siis nõu tulelt, sega ja jahuta kuni 60°C-ni ja
lisa siis ükshaaval munad. Soovitatav on kasutada
selleks miksrit, sest munade lisamisel tuleb taignasegu
pidevalt ühtlaselt segada, kuni see muutub paksuks,
hapukooretaoliseks. Olenevalt jahu paisuvusest
võib taigna õige paksuse
saamiseks kuluda rohkem või vähem mune.
Valmis taigen pritsi kondiitripritsi abil või
pane lusikaga külma veega niisutatud küpsetus-
paberiga kaetud plaadile. Küpseta 180-200°C juures
hallikaskollaseks.
Keedutaignast küpsetistest saab valmistada kooke,
lisandeid puljonile (profitroole), väikeseid
täidisega küpsiseid, kohupiimataskuid jne.

Kommentaarid