JÕULUKALKUN


  • 4kg-ne kalkun
Täidis:
  • 50g võid
  • suur sibul
  • kuivatatud ploome
  • hapusid õunu
Linnu määrimiseks:
  • sidrunimahla
  • soola
  • sidrunipipart
  • võid
Linnu kastmiseks:
  • ½ dl punast veini
  • 1spl sojat
  • 1spl mett
Sega omavahel sool ja pipar ning hõõru sellega
lindu seest ja pealt. Suru sõrmed ettevaatlikult
linnu naha alla ja hõõru maitseained rinnalihale.
Samuti hõõru lindu seest ja pealt pehme või ning
sidrunimahlaga,
Täida lind seest tükeldatud juur-ja puuviljadega.
Pane lind kõrgete äärtega ahjupannile, vajadusel
seo tiivad ja koivad puuvillase lõngaga keha külge.
Vala vormi põhja veidike vett ja küpseta 175°C-s
ahjus 30 min. Edasi küpseta 120°C juures umbes 1tund/kg
st. 4kg-st kalkunit umbes neli tundi.
Kasta lindu vahepeal küpsetusleemega.
Viimasel küpsetustunnil sega vein, soja ja mesi
omavahel ning määri kalkun välispinda.
Kasta pinda edasi, kuni valmimiseni.

Kommentaarid