VANILLIPARFEE MUSTIKATEGA

4 spl suhkrut
1 dl vett
4 munakollasta
4dl vahukoort
1spl vanillisuhkrut
4-5dl mustikaid

Aja suhkur ja vesi keema. Pane munakollased kaussi ja klopi lahti. Vala suhkruvesi peene joana munakollaste hulka kogu aeg tugevalt kloppides. Vala segu tagasi kastrulisse ja kuumuta kloppides, kuni segu pakseneb. Jahuta külmas veenõus aegajalt kloppides. Vahusta koor ja lisa koos vanillisuhkruga munasegule. Vala magustoit ümmargusse vormi tarretuma. Pane vorm sügavkülma vhemalt neljaks tunniks, soovitavalt aga terveks ööks.
Tõsta vorm sügavkülmast tavalisse kõlmkappi umbes pool tundi enne serveerimist.
Kummuta magustoit vaagnale ja kalla selle peale paks kiht mustikaid.

Kommentaarid