BEAF a´la STROGONOV

1 kg veise selja- või reieliha
2-3spl tomatioastat
2dl lihaleent või vett
soola
pipart
1-2spl jahu
50-100g võid
1-3 sibulat
2-4spl hapukoort
100g suitsupekki
1tl sinepit
2-4 hapukurki soovi korral

Lõika liha 1cm paksusteks viiludeks, klopi läbi ja lõika kuubikuteks. Tükelda sibul ja suitsupekk. Kuumuta pannil või ning pruunista liha tugeval kuumusel ning tõsta potti.Pruunista sibul ja pekk ning vala koos rasvaga liha juurde potti.Lisa jahu küpseta veidi ja seejärel lisa lihaleem või vesi, sool, tomatipasta ja hauta madalal kuumusel kuni liha on pehme. Lisa hapukoor, sool ja sinep.
Soovi korral lisa ennem serveerimist 2cm pikkusteks lõigatud hapukurk.



(Retsept pärineb vanaaegsest retseptiraamatust)

Kommentaarid