HOLLANDI ŠOKOLAADITORT

200g šokolaaditükke
200g võid
3 muna
2½ dl suhkrut
3 dl jahu

GLASUUR:
25g võid
1 dl vahukoort
150g tumedat šokolaadi

Sulata šokolaad ja või nõrgal kuumusel. Klopi munad ja suhkur tugevaks vahuks ja lisa jahu. Lõpuks sega taignasse šokolaad ja või ning vala tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud vormi. Küpseta 30 minutit 174°C-juures. (šokolaadikook ei tohi keskelt täiesti küps olla. See tuleb jätta poolküpseks ja keskelt märjaks).
Kummuta kook jahtuma, pane selle peale lõikelaud või muu kerge vajutis, et saaksid koogi hästi tasase. Kuumuta või ja koor auravaks. Lisa šokolaad. Jahuta segu vahetevahel segades. Määri pisut jahtunud segu tordi peale ja külgedele.

Kommentaarid