HOLLANDI ÕUNATORT

100g suhkrut
200g võid
300g nisujahu
30g mandlihelbeid
5-6 õuna
4 spl suhkrut
2 spl kaneeli
½ sidruni mahl
100g rosinaid
30g purustatud pähkleid
1 dl vahukoort

Vahusta suhkur võig. Lisa jahu ja sega ühtlane taigen. Suru kaka kolmandikku taignast vormi põhja ja külgedele.  Ülejänud tigen jäta kaunistamiseks.  Jaga mandlihelbed j sektoriteks lõigtud õunad ühtlase kihina taigna peale, raputa üle suhkru, kaneeli ja sidrunimahlaga. Kata täidis pealt rosinate ja jämedalt hakitud pähklitega. Vooli kaunistuseks jäetud taignast kangid ja tee neid risti asetades võrk tordi pinnale. 
Küpset 200°C juures 50-60 minutit.
Jahtunud tort kaunista äärtest vahukoorega.

Kommentaarid