TOSCAKOOK

Tosca kook on klassika. Parim selle juures on pealispinna paks mandliglasuur, mis küpseb võrratult kauniks, pruuniks ja maitsvaks.

10g võid või margariini
2 muna
1,5dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5dl vahukoort või piima

GLASUUR:
100g võid või margariini
1 dl suhkrut
2 spl nisujahu
2 spl piima
1,5dl (70g) mandlihelbeid

Määri rasvainega ja raputa riivsaiaga üle lahtikäiva põhjaga vorm, mille labimõõt on 24-26cm. Sulaa ja jahuta rasvaine. Vahusta munad ja suhkur ning  sega jahu koos küpsetuspulbriga rasvaine hulka. Viimasena lisa piim ja sega taigent võimalikult vähe. Kalla taigen vormi ja küpseta 200kraadises kuumuses ahju alumises osas 25 minutit.
  Mõõda glasuuri ained kastrulisse ja kuumuta segu kogu aeg segades, kuni glasuur pakseneb. Kalla glasuur koogi peale ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta veel 15-20minutit, kuni kook on pealt kaunilt pruun.

Kommentaarid